

Læs om nye forskningsprojekter og -resultater, samt videnskabshistorie fra den naturvidenskabelige verden i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, der er delvist digitaliseret. Bladet udgives i samarbejde med 7 danske forskningsinstitutioner.
Online lærested for faget biologi. Indeholder blandt andet interaktivt undervisningsmateriale og biologileksikon. Produceret af cand. scient. i biologi og idræt Ole Djurhuus.
Animationer af cellers indre og celledelinger.
Korte videofilm produceret af DR i samarbejde med forskere fra universiteter og videnscentre. Søg på forskellige emner.
Hjemmeside om Darwin produceret af darwineksperter fra Aarhus Universitet. Se blandt andet den særskilte temaside om evolution.
Københavns Universitets portal om sundhed, fødevarer og ernæring. Læs forskningsresultater og nyheder fra madens verden.
Gratis adgang til videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg. Produceret af Lise Bach Clausen og Bjørn Clausen, undervisere på Vordingborg gymnasium & HF.
Videooptagelser med forskellige biologiske emner. Sidens indhold er produceret af cand. scient.er blandt andet fra Harvard.
Hør radioprogrammer om alt fra ekspeditioner til fjerne egne og enkeltarters biologi til naturforvaltning.
Interaktiv hjemmeside med emnerne botanik, cellebiologi, fysiologi, genetik, molekylærbiologi, immunologi, zoologi og miljø/økologi. Produceret af biologerne Jens Erik Tingstedt og Lars Alexander Clark.
Interaktive forskningsbaserede simuleringer produceret af PhET teamet ved University of Colorado.
Engelsksprogede artikler om naturvidenskabelige emner. Artiklerne er forsynet med litteraturhenvisninger og links. Log på med bibliotekskode.
Statens Naturhistoriske Museum
Se eksempelvis forskningspublikationer under ‘Forskning’, slå op i museets samlinger under ‘Samlinger’ eller læs om forskellige biologiske emner under ‘Skoletjenesten’ – ‘Gymnasier’ – ‘Inspiration’. Du kan tilmelde dig museets nyhedsbrev og få besked om opdateringer på siden.
Undervisningsministeriets træningsmoduler i form af interaktive øvelser og instruktionsvideoer til biologifaget i gymnasieskolen.
Undervisningstavler fra Landbohøjskolen
En billedbase med unikke tavler, som er blevet brugt ved undervisningen ibl.a.anatomi, fysiologi, cellebiologi og zoologi gennem generationer på Landbohøjskolen. Undervisningstavlerne stammer fra 1800- og 1900-tallet.
Artikler om forskning i biologi.
Opslagsværker
Naturstyrelsens artsleksikon med oplysninger om dyr og planter i den danske natur.
Digitalt opslagsværk med fotos og beskrivelser af 529 danske vilde planter, urter, træer og buske. Produceret af forfatterne bag Danmarks flora efter voksesteder.
På Danmarks største naturhjemmeside kan du identificere eller søge viden om den danske flora og fauna. Produceret i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Århus.
Læs om danske pattedyr, deres levevis og levesteder, samt deres udbredelse i Gyldendals Dansk Pattedyratlas.
Find fakta om Danmarks fugle på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside.
Slå op i én af de fem værker – Havet, Geologien, Det åbne land, Skovene eller De ferske vande – der indgår i Gyldendals serie Naturen i Danmark. De enkelte bøger og deres afsnit er udstyret med omfattende litteraturhenvisninger.
STX – En bred uddannelse
Bliv klogere på STX og studieretningerne
HF – Den korte vej videre
Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse
Helt ærligt –
noget særligt.
Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.