

Læs om nye forskningsprojekter og -resultater, samt videnskabshistorie fra den naturvidenskabelige verden i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, der er delvist digitaliseret. Bladet udgives i samarbejde med 7 danske forskningsinstitutioner.
Korte videofilm produceret af DR i samarbejde med forskere fra universiteter og videnscentre. Søg på forskellige emner.
Gratis adgang til videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg. Produceret af Lise Bach Clausen og Bjørn Clausen, undervisere på Vordingborg gymnasium & HF.
Aarhus Universitets bogbase over matematisk gymnasieegnet litteratur. Se også artikelbasen.
Videooptagelser med forskellige matematiske emner (gå ind under ‘learn’ – ‘math’ og vælg emne). Sidens indhold er produceret af cand. scient.er blandt andet fra Harvard.
Data om klassesamfundets fordeling i Danmark. Siden er baseret på bogen Det danske klassesamfund. Et socialt Danmarksportræt.
Forlaget Clios matematikside med gennemgang af matematiske emner under ‘Lektioner’ og små test-dig-selv-opgaver under ‘Træning’.
Gennemgang af forskellige bevistyper i matematik. Skrevet af Poul Printz fra Georg Mohr-arbejdsgruppen.
Penge- og Pensionspanelets hjemmeside med objektive informationer om finansielle produkter og ydelser.
Engelsksprogede artikler om naturvidenskabelige emner. Artiklerne er forsynet med litteraturhenvisninger og links. Log på med bibliotekskode.
Sundhedsprofilundersøgelse fra 2010 med statistik fra sundhedsområdet. Databasen er udviklet i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Statens Institut for Folkesundhed og Syddansk Universitet.
Officiel statistik fra Danmarks Statistik, der beskriver det danske samfund. Se også emnesiderne.
Præsentation af en lang række emner med links og litteraturhenvisninger. Erik Vestergaard, underviser i matematik og fysik på Haderslev Katedralskole, står bag hjemmesiden.
Artikler om forskning indenfor matematik.
Gennemgang af matematiske emner inddelt i forhold til ‘Matematik A’, ‘Matematik B’ og ‘Matematik C’. Matematikcenteret, der står bag hjemmesiden, er en uafhængig, non-profit organisation dannet af matematikere.
Opgaver
Engelsk hjemmeside med øvelsesopgaver, hvor svarerne kontrolleres. Matematisk Institut på Temple University i USA står bag hjemmesiden.
Interaktive øvelsesopgaver (JavaAppletter), hvor svarerne kontrolleres, produceret af Edith Hansen, lektor ved Frederiksborg Gymnasium.
Træningsopgaver i procent- og rentesregning. Produceret af Forlaget Matematik.
Undervisningsministeriets træningsmoduler i form af interaktive øvelser og instruktionsvideoer til matematikfaget i gymnasieskolen. I flere af opgaverne er det muligt at vælge sværhedsgrad.
Opslagsværker
Matematisk formelsamling og lommeregner.
Matematikleksikon, der kort behandler matematiske emner på gymnasialt niveau. Produceret af Lydik Garm, tidligere matematiklærer ved Randers HF og VUC.
Online engelsk matematikleksikon med litteraturhenvisninger.
Historisk matematik
Behandler emnerne ‘Landmåling’ og ‘De store opdagelser og navigation’. Et samarbejdsprojekt mellem gymnasierne/hf og de videregående uddannelser.
The MacTutor History of Mathematics archive
Det skotske University of St Andrews’ hjemmeside om historisk matematik. Se History Topic Index for oversigt over historiske matematikemner og Indexes of Biographies for biografier med litteraturhenvisninger om matematikere.
Mathematics in Art and Architecture
Hjemmeside produceret af den norske matematiker Helmer Aslaksen om matematik i kunst og arkitektur. Tager udgangspunkt i malerierne Ambassadørerne af Holbein og Melankolien af Dürer – forelæsningnoter er ligeledes tilgængelige.
Matematikkens historie i syv kapitler, skrevet af professor Vagn Lundsgaard Hansen, DTU Matematik.
Se ‘Temaer’ for webtekster om blandt andet verdensbilleder og landmåling.
Matematikprogrammer
Gratis interaktivt geometriprogram, der er udbygget med mange algebraiske funktioner. Programmet kan både downloades eller køres online fra hjemmesiden.
Vejledninger til Maple.
Et tilføjelsesprogram til Word. Opretter en ekstra fane i Word, der giver adgang til en række matematikværktøjer. Kan bruges på computere med Windows.
STX – En bred uddannelse
Bliv klogere på STX og studieretningerne
HF – Den korte vej videre
Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse
Helt ærligt –
noget særligt.
Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.