Idræt

Idræt på STX

Idræt C er obligatorisk for alle elever på STX gennem hele gymnasietiden. Man har normalt idræt en gang om ugen, og forløbet afsluttes i slutningen af 3g med eksamen.

Hovedfokus er på den praktiske del af faget. Det betyder, at man altid er omklædt og aktiv. Undervisningen er delt op i tre kategorier, og normalt har man fire forløb pr. år:

Nye og klassiske idrætter: atletik, mountainbike, adventurerace, gymnastik og badminton

Musik og bevægelse: Opvarmningsprogram, dans og performance

Boldspil: Fodbold, basket, volley, ultimate, floorball, flagfootball, softball mm.

Målet er, at eleverne gennem tilegnelse af idrætslige færdigheder opnår bevægelsesglæde, viden og erfaringer med kroppen og dens bevægelsesmuligheder – for de allerfleste betyder det, at man skal lære noget nyt, og at man bliver udfordret fysisk, motorisk og koordinationsmæssigt. Det er en fed følelse, når hammerkastet skærer sig gennem luften i ultimate, eller hofterne ruller, og dansetrinene sidder lige i skabet i chachacha.

Hvis man vil fordybe sig endnu mere i idræt, kan man i 3g vælge idræt B som valgfag. På B-niveau kommer der i højere grad fokus på fagets teoretiske dimension, og undervisningen er delt 50/50 mellem teori (i klasseværelset/laboratoriet) og praktik.

Idræt på HF

Idræt C er en valgmulighed på HF. Man skal som noget af det første, når man starter på Hf vælge enten idræt, musik eller arkitektur & design. Idræt C er en forudsætning for at man senere kan vælge den fagpakke der hedder ”Træning og sundhed”, som indeholder idræt på B-niveau.

På idræt C har man idræt 3 gange om ugen i hele første semester. Forløbet afsluttes med en eksamen lige inden jul. Indholdsmæssigt ligner faget det, der er beskrevet ovenfor. Eneste forskel er, at man har 6 forløb – 2 fra hver kategori – og at det hele foregår indendørs, da faget afsluttes med eksamen i december.

Vælger man fagpakken ”Træning og sundhed”, får man idræt på B-niveau. På B-niveau kommer der i højere grad fokus på fagets teoretiske dimension, og undervisningen er delt 50/50 mellem teori (i klasseværelset/lab) og praktisk idræt ude og inde, man har idræt B i hele 2.hf – 2-3 gange om ugen. En del af undervisningen bliver tilrettelagt i samarbejde med biologi, bl.a. med henblik på at få indblik i de væsentligste sundhedsfaktorer, kroppens opbygning og musklernes funktion og viden om dansk idrætskultur og tradition.

Du kan læse mere om fagpakken på https://middelfart-gym.dk/kommende-elev/hf/fagpakker/

Undervisere

 

Jonas Albers Dam
Ask Kjær Overgaard
Hanne Paarup
Inger Søgaard Sørensen
Mads Bovbjerg Mariegaard
Malene Ullum Birkholm
Susan Andersen
Thore Lundsteen
Uffe Merrild Jouttvärvi

 

Tilbage til fagoversigten

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG