Kemi

I kemi ser vi på, hvordan alting er opbygget. Inden for naturvidenskabelig forskning spiller kemi en stadig vigtigere rolle for forståelse og udvikling inden for f.eks. bioteknologi, nanoteknologi, lægemiddelforskning, materialer og fødevareproduktion.
Kemi er et eksperimentelt fag, hvor vi bruger en stor del af tiden i laboratoriet. Det kan være fremstilling af lægemidler, undersøgelse af indholdsstoffer i fødevarer, kosmetik og rengøringsmidler eller brygning af øl.
Vi har et godt samarbejde med virksomheder i lokalområdet, hvor kemi anvendes i praksis, og der præsenteres karrieremuligheder. Vi samarbejder også med universiteterne, der tilbyder mulighed for at lave mere udstyrskrævende eksperimenter og giver indsigt i uddannelsesmuligheder efter gymnasiet.
Kemi indgår i et tæt samarbejde med fysik, biologi og matematik afhængig af studieretning. Det kan være emner som biokemi, lægemidler og farvestoffer. Samarbejdet er vigtigt for at kunne beskrive og forstå verden på en sammenhængende måde. På STX udbydes kemi på alle tre niveauer:  C-, B- og A-niveau. På HF indgår kemi C i den naturvidenskabelige faggruppe (nf) sammen med biologi C og geografi C.

Undervisere

 

Jette Refstrup Thomasen
Lone Holmsberg
Morten Storm Andersen
Niels Kræmmer
Poul Melchior Nielsen
Lis Hjæresen

hj@middelfart-gym.dk

 

Tilbage til fagoversigten

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG