Musik

Musik er et kreativt fag, der udbydes på 3 niveauer – som studieretningsfag på A-niveau på STX og som valgfag på b- og c-niveau på både STX og HF. Alle niveauer rummer overordnet set to dele – en praktisk og en teoretisk del.

Det er særligt det praktiske element, der adskiller faget fra de fleste andre fag. Du skal blandt andet prøve at synge sammen med andre eller som solist. Og du får mulighed for at prøve kræfter med bas, guitar, trommer og klaver, så du og dine klassekammeraters egen udfoldelse som musikalske individer er i centrum.

I fagets teoretiske del arbejder vi med at udtrykke os om musik. Du skal lære at læse noder, akkorder og meget mere. Du vil også blive rustet til at lytte til musik på en ny måde og oparbejde redskaber til at kunne analysere et musikstykke, hvor også historiske, samfundsmæssige og kulturelle perspektiver inddrages.

Musik på A-niveau indeholder desuden en skriftlig dimension, hvor du lærer at arrangere et jazz- eller rocknummer for forskellige instrumenter. Vi plejer også på A-niveau at prøve kræfter med sangskrivning og sangproduktion.

Fagets gode blanding af teori og praksis giver dig både musikfaglige kvalifikationer, musikalsk almendannelse samt generelle samarbejds- og studiekompetencer, der rækker ud over faget.

Der er dele af musikfaget, som foregår uden for klasseværelset. Forskellige musikklasser har altid gang i et eller andet, som skal vises frem, f.eks. til juleafslutning, Dimissionen eller andre anledninger, hvor der er brug for musikalsk underholdning.

Der er også Operation SYNG-arrangementet, hvor vi synger sammen med andre fynske gymnasieelever i et kæmpestort kor med flere hundrede sangere. En gang imellem tager vi ud af huset til koncerter. Det kan være både rytmiske og klassiske koncerter. Og af og til deltager vi selv som kormedlemmer i professionelle koncertopførelser med f.eks. Odense Symfoniorkester.

Hvert år afholdes forårskoncerten, hvor alle klasser, der har musik, optræder for hinanden, familie og venner. Det er også tit musikeleverne, der optræder til skolens musikcaféer, som arrangeres af skolens musikudvalg. Og vores lokale MGP har også vokset sig til en sjov og stor begivenhed på skolen.

Frivillig musik

Indimellem øver vi til et større korprojekt, som afsluttes med en koncert med andre gymnasier. Vi synger som regel rytmiske sange med masser af energi. Alle kan være med – også selvom man ikke har sunget i kor før.

Det er muligt at bruge skolens musiklokaler og spille/synge, lige hvad du har lyst til, når lokalerne er ledige. Du kan selv finde sammen med andre elever fra skolen. Kontakt blot en musiklærer inden

Vinderne af Trekantens MGP 2020: Emil, Jakob, Monica, Sidsel og Sille fra 3aMU med sangen ”Fald for mine fødder”. Sådan!

En lørdag aften i februar dystede 10 bands fra fem forskellige gymnasier i Trekantområdet om den prestigefyldte ”Gyldne Mikrofon” og ikke mindst en studieindspilning af vindersangen. Bandet Du som Jeg fra MG løb med sejren! Og de fik mange rosende ord med på vejen af dommerpanelet

Så en fredag i juni drog de fem glade vindere til Djursland for at indspille ”Fald for mine fødder”. Se videoen, og lyt med på vindersangen – det kan man ikke blive andet end glad af.

Lyt til Middelfart Gymnasiums mix

Undervisere

 

Anne Oxvig
Metteline Fokdal Christensen

 

Tilbage til fagoversigten

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG