Musik

Musik udbydes på 3 niveauer, som alle indeholder en kunstnerisk/udøvende og en musikteoretisk tilgang til musikfaget.

Som udøvende musiker vil du komme til at prøve kræfter med at spille på f.eks. bas, guitar, trommer og klaver, og synge både en- og flerstemmige sange inden for forskellige stilarter, og du vil komme til at arrangere, indstudere og fremføre et musikalsk arrangement, hvilket kræver selvdisciplin og ikke mindst evnen til at samarbejde med dine klassekammerater.

Du vil blive rustet til at lytte til musik på en ny måde. Du vil oparbejde redskaber til at kunne analysere et musikstykke, hvor også historiske, samfundsmæssige og kulturelle perspektiver inddrages, da disse bidrager til forståelsen af musik som udtryksform.

Der er dele af musikfaget, som foregår uden for klasseværelset. Forskellige musikklasser har altid gang i et eller andet, som skal vises frem, f.eks. til juleafslutning, Dimissionen eller andre anledninger, hvor der er brug for musikalsk underholdning.

Hvert år afholdes forårskoncerten, hvor alle klasser, der har musik, optræder for hinanden, familie og venner. Derudover deltager musikvalgholdene i Syng dansk-dagen i ungdomshuset Walker. Her optræder musikelever fra Walker, lokale efterskoler, Middelfart Musikskole og Middelfart Gymnasium.

Som musikelev vil du opleve andre spændende tilbud. F.eks. kan du få mulighed for at deltage i en sangskrivningsworkshop, hvor du lærer at skrive din egen sang, og den bliver derefter indspillet professionelt.

Der er også Operation SYNG-arrangementet, hvor vi synger sammen med andre fynske gymnasieelever i et kæmpestort kor med flere hundrede sangere.

En gang imellem tager vi ud af huset til koncerter. Det kan være både rytmiske og klassiske koncerter. F.eks. åbner Odense Symfoniorkester dørene for rundvisning og generalprøver. Af og til deltager vi selv som kormedlemmer i professionelle koncertopførelser med Odense Symfoniorkester.

Se i øvrigt skolens tilbud om frivillig musik, hvor alle skolens elever har mulighed for at spille i band eller synge i kor.

Frivillig musik

En gang om ugen har du mulighed for at bruge skolens musiklokaler og spille/synge, lige hvad du har lyst til. Du kan selv finde sammen med andre elever fra skolen, eller du kan bare møde op. Musiklærerne står til rådighed. Hvis du har lyst til at bruge musiklokalerne derudover, er det også en mulighed. Kontakt blot en musiklærer inden.

Indimellem øver vi til et større korprojekt, som afsluttes med en koncert med andre gymnasier. Vi synger som regel rytmiske sange med masser af energi. Alle kan være med – også selvom man ikke har sunget i kor før.

 

Vinderne af Trekantens MGP 2020: Emil, Jakob, Monica, Sidsel og Sille fra 3aMU med sangen ”Fald for mine fødder”. Sådan!

En lørdag aften i februar dystede 10 bands fra fem forskellige gymnasier i Trekantområdet om den prestigefyldte ”Gyldne Mikrofon” og ikke mindst en studieindspilning af vindersangen. Bandet Du som Jeg fra MG løb med sejren! Og de fik mange rosende ord med på vejen af dommerpanelet

Så en fredag i juni drog de fem glade vindere til Djursland for at indspille ”Fald for mine fødder”. Se videoen, og lyt med på vindersangen – det kan man ikke blive andet end glad af.

Lyt til Middelfart Gymnasiums mix

Undervisere

 

Anne Oxvig
Metteline Fokdal Christensen

 

Tilbage til fagoversigten

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG