Naturgeografi

Hvad er naturgeografi?

Naturgeografi handler om planeten Jorden – både dens overflade (geografi) og dens indre (geologi) – og om menneskets muligheder for at leve af, eller på trods af, naturforholdene forskellige steder i verden.

Naturgeografi er et ægte tværfagligt fag, som anvender metoder fra både biologi, fysik, kemi og samfundsfag for at kunne forklare processer (f.eks. jordskælv) og mønstre (f.eks. havnebyers placering). Særligt for geografi indgår analyse af kort og satellitfotos som et vigtigt værktøj.

Formålet med undervisningen er, at du opnår både almen og specifik viden om geofaglige fænomener (f.eks. vulkaner eller istider) og geopolitiske problemstillinger (f.eks. adgang til rent drikkevand) på lokalt og globalt niveau. Du får indsigt i aktuelle emner (f.eks. gårsdagens skybrud) såvel som i Jordens historie, der strækker sig over ca. 4,6 mia. år.

Du kommer til at arbejde med sammenhængen mellem den geologiske dannelse af de råstoffer, vi bruger i hverdagen f.eks. salt, råolie og metaller.

Du skal opnå viden om, hvad begreber som pladetektonik, klima, adgang til vand og energi samt mere eller mindre bæredygtig produktion betyder for dit eget liv og for andre menneskers levevilkår i både ulande og ilande.

Naturgeografi er et eksperimentelt fag, så ud over det teoretiske arbejde udfører vi undersøgelser i naturen og forsøg i laboratoriet.

Undervisere

 

Charlotte Skov
Simon Messell

 

Tilbage til fagoversigten

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG