Musik

På MG kan du kombinere musik med engelsk A eller matematik A. Hvad end du vælger, vil du blive en del af et kreativt miljø, hvor det sociale sammenhold omkring musikken vil blive et centralt holdepunkt i din gymnasietid; om det så er i undervisningen, til koncerter eller til skolens hyggelige musikcaféer.

Lyden af kreativitet

Mærk rytmen, når dit hjerte banker for musikken

Musikfaget rummer overordnet set to dele – en praktisk og en teoretisk del. Det er særligt det praktiske element, der adskiller faget fra de fleste andre fag.

I fagets praktiske del arbejder vi med at udtrykke os i musik. Du skal blandt andet prøve at synge i kor og spille gruppesammenspil i forskellige genrer.

I fagets teoretiske del arbejder vi med at udtrykke os om musik. Du kommer blandt andet til at lære noder og akkorder. Du vil også få kendskab til musikkens historiske, kulturelle, sociale og mediemæssige forhold.

Desuden indeholder faget en skriftlig dimension, hvor du lærer at arrangere et jazz- eller rocknummer for forskellige instrumenter. Du har også mulighed for at prøve kræfter med sangskrivning.

Klik for fuld størrelse

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG