Sprog

De sproglige studieretninger har alle engelsk på A-niveau, tysk som fortsættersprog og enten begynderspansk eller begynderfransk. Med tre fremmedsprog på AAB-niveau behøver du kun at have matematik og naturvidenskab på C-niveau.

At kunne udfolde sig på flere sprog er en styrke, som det er vigtigt at være i besiddelse af i den globaliserede verden. Er du skrap til sprog, synes du, det er spændende at rejse, møde mennesker fra andre lande og tale med dem på deres sprog, eller overvejer du måske et internationalt job som fx korrespondent eller tolk, så er en sproglig studieretning helt sikkert noget for dig.

Fælles for de sproglige studieretninger er, at du i undervisningen vil komme til at bruge sproget i praksis til både mundtlig og skriftlig kommunikation.

Desuden vil du få viden om historie og kultur i de lande, som sprogene hører hjemme i. Da fransk og spansk også tales uden for Europa, vil det være oplagt at vende blikket mod fjernere kontinenter og lande som Afrika, Sydamerika og Canada.

Du vil komme til at arbejde med tekster af mange slags tekster fra nettet om aktuelle emner, sange, digte og noveller. Billeder og film spiller også en stor rolle, og vælger du mediefag som kunstnerisk fag, får du mulighed for at kombinere din sproglige viden med arbejdet med film.

Klik for fuld størrelse

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG