Studieplan (stx)

Skolen laver en overordnet plan for, hvilke fag du skal have på de forskellige år, hvor mange opgaver der skal skrives, hvornår de store projekter ligger på året og hvordan samarbejdet mellem fagene foregår. Det kalder vi for den “overordnede studieplan”.

Derudover laver hver enkelt lærer en plan for, hvilke forløb klassen gennemgår i faget: hvilket materiale der skal arbejdes med, hvornår der skal afleveres skriftlige opgaver osv. Formålet er blandt andet at sikre, at lærerne får koordineret undervisningen i de forskellige fag, som en klasse har. Opgaverne og læsebyrden skal helst fordeles nogenlunde jævnt over skoleåret for at undgå drastiske “pukler”.

Den overordnede studieplan fremgår blandt andet af årsplanen på platformen Lectio og af de skemaer for studieretningens opbygning, som der er link til på siden med alle studieretningerne. Man kan også se en beskrivelse af de forskellige fag her.

Den konkrete studieplan for hvert enkelt fag i en klasse skriver lærerne ind i Lectio. En samlet plan for en 1g-klasse i efteråret kan fx se sådan ud (klik på billedet for at forstørre):

Endelig kan hver enkelt elev se sit eget personlige skema på Lectio. Lærerne skriver løbende lektierne ind i skemaet, og det betyder blandt andet, at man kan følge med i hvad klassen laver selv om man bliver syg et par dage. På skemaet kan man også se hvis timerne er aflyst eller bliver ændret. Se et eksempel på 1a’s skema en uge i februar (klik på billedet for at forstørre):

STX – En bred uddannelse

Bliv klogere på STX og studieretningerne

Læs mere om STX

HF – Den korte vej videre

Lær mere om den 2-årige gymnasiale uddannelse

Læs mere om HF

Helt ærligt –
noget særligt.

Her starter de bedste år af dit liv.
Og det er uanset, om du vælger en
HF eller en studentereksamen.

Læs mere om MG