Musik studieretning

Musikfaget rummer overordnet set to dele – en praktisk og en teoretisk del. Det er særligt det praktiske element, der adskiller faget fra de fleste andre fag.


I fagets praktiske del arbejder vi med at udtrykke os i musik. Du skal blandt andet prøve at synge i kor og spille gruppesammenspil i forskellige genrer.


I fagets teoretiske del arbejder vi med at udtrykke os om musik. Du kommer blandt andet til at lære noder og akkorder. Du vil også få kendskab til musikkens historiske, kulturelle, sociale og mediemæssige forhold.


Desuden indeholder faget en skriftlig dimension, hvor du lærer at arrangere et jazz- eller rocknummer for forskellige instrumenter. Du har også mulighed for at prøve kræfter med sangskrivning.


Når du vælger musik, får du mulighed for at optræde til forskellige arrangementer. Store begivenheder er vores lokale MGP og de kunstneriske fags aften. Du kan også optræde til en musikcafé, som arrangeres af elever i skolens musikudvalg. Der er plads til alle i skolens musikliv, hvad enten du er en øvet musiker eller har lyst til at begynde din musikalske karriere.