(+45) 64 41 22 72 mail@middelfart-gym.dk

Studieretninger - naturvidenskab

Naturvidenskab og teknologi

Når du vælger studieretningen Naturvidenskab og teknologi, får du et solidt fagligt grundlag inden for fysik, matematik og kemi. Denne kombination giver dig ikke kun en dyb forståelse af naturens love, men også værktøjerne til at analysere komplekse problemstillinger. Undervisningen i fysik og kemi tager udgangspunkt i oplevelser i naturen og fra hverdagen, og er præget af eksperimenter som kobles til virkeligheden og til teoretiske forklaringer. Du vil lære at tænke kritisk og arbejde systematisk og undersøgende. Med studieretningen bliver du klædt godt på til videregående uddannelser inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab, ingeniørvidenskab og teknologi.

Kort fortalt vil du

  • arbejde med aktuelle emner inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab, ingeniørvidenskab og teknologi.

  • deltage i ekskursioner til universiteter og virksomheder, hvor teori og praksis mødes.
  • få lov til at slippe din nysgerrighed fri og få unikke oplevelser og praktiske færdigheder, der forbereder dig til fremtidens udfordringer.

Studierejsen

På vores studierejser for du mulighed for at opleve naturvidenskaben i praksis. For at supplere din teoretiske viden med praktiske erfaringer, arrangerer vi spændende studierejser, og her er nogle eksempler:

 

  • Island – Geotermisk energi: Vi undersøger Islands unikke geologi og studerer geotermisk energi. Vi besøger vulkaner, gejsere og energianlæg, og lærer om, hvordan naturressourcer kan udnyttes bæredygtigt.
  • Florida – Kennedy Space Center: Vi får indsigt i verdens førende teknologivirksomheder og innovationscentre. Mød forskere og ingeniører, der arbejder med de nyeste teknologiske fremskridt.

    Emner og temaer

    I løbet af gymnasietiden gennemføres en række flerfaglige forløb, hvor relevante emner belyses af flere fag i mindre og større projekter. Sådanne emner kunne være:

    • Energi og bæredygtighed: Vi undersøger forskellige energiformer og deres effektivitet. Vi eksperimenterer med solceller og brændselsceller og undersøger fremtidens energikilder, bl.a. Power To X.
    • Blider – Middelalderens krigsmaskine: I et samarbejde mellem matematik og fysik undersøger vi kræfter og bevægelse af projektiler, som vi skyder afsted med hjemmebyggede kastemaskiner.
    • Fysik og kemi i farver: Vi undersøger kemien i farvestoffer, og bruger fysikken til at forklare, hvorfor vi overhovedet ser forskellige farver.

      Adgang til videregående uddannelser

      HUSK AT TILVÆLGE DINE VALGFAG SAMT 2. FREMMEDSPROG, NÅR DU HAR KLIKKET DIG IND PÅ ADGANGSKORTET!

      Studieretningsfag

      Matematik A

      Fysik B

      Kemi B

      (mulighed for at vælge Kemi A og Fysik A)

      Obligatoriske fag

      Dansk A

      Historie A

      2. fremmedsprog

      Engelsk B

      Oldtidskundskab C

      Religion C

      Idræt C

      Samfundsfag C

      Biologi C

      Kunstnerisk fag C

      Naturvidenskabeligt grundforløb

      Almen sprogforståelse

      Valgfag

      A

      C, B eller A

      C