Europalinjen
Europalinjen er studieretningen for dig, der er glad for sprog og nysgerrig efter at lære verden omkring dig at kende. Du ved, at gode sprogkundskaber og viden om andre landes kultur og samfundsforhold er vigtige kompetencer for at kunne begå sig i en globaliseret verden.
Kort fortalt vil du
- komme tæt på sprogene og møde den kultur, som hører hjemme i sprogområderne gennem arbejde med film, musik og tekster
- komme til at arbejde intensivt og kreativt med både mundtlig og skriftlig kommunikation på to europæiske hovedsprog – engelsk og fransk eller engelsk og tysk
- komme til at organisere en sprog- og kulturfestival for nogle af skolens andre elever
Studierejsen
Studieturen i 2.g går til et eller flere europæiske lande. Oplagte områder er Schweiz og franske Alsace, som er præget af både fransk og tysk kultur. Særlig fokus på turen er at få talt en masse på dine fremmedsprog.
Ud over studieturen rejser vi 3-4 dage til Bruxelles, EU’s hovedstad, hvor man fx kan prøve livet som medlem af Europa-Parlamentet af med et rollespil, eller tage på Eco Lifestyle Tour, hvor iværksættere fortæller om genbrug, bæredygtighed og økologi.
Emner og temaer
Sprog- og kulturmøder. Europa er mødested for mange forskellige sprog og kulturer, som har præget hinanden på kryds og tværs. Også i dag betyder de forskellige landes sproglige og kulturelle identitet rigtig meget. Tænk blot på stoltheden over at vinde en fodboldkamp eller Tour de France.
Når vi lærer flere fremmedsprog, dykker vi også ned i andre landes historie og kultur og bliver bedre til at forstå deres måde at tænke og handle på. Og på den måde forstår vi også mere om os selv.
Krig og fred. Europas historie er fyldt med krige. Hundredvis af krige har gennem flere tusind år plaget kontinentet. Det er svært at forstå i dag, hvor det meste af kontinentet er rigt, trygt og demokratisk. Hvordan lykkedes det at skabe et Europa, hvor langt de fleste lande indgår i et fredeligt samarbejde?
Migration og integration. Europa er drømmen for millioner af mennesker i andre dele af verden, og flygtningestrømme har præget Europa de seneste år. Hvordan håndteres den udfordring?
Studieretningsfag
Engelsk A
Tysk A eller Fransk (begynder) A
Samfundsfag B
Obligatoriske fag
Dansk A
Historie A
Oldtidskundskab C
Religion C
Idræt C
Fysik C
Biologi C
Kemi C
Matematik B
Kunstnerisk fag C
Naturvidenskabeligt grundforløb
Almen sprogforståelse
Valgfag
B
B eller A
C