(+45) 64 41 22 72 mail@middelfart-gym.dk

Studieretninger - samfundsvidenskab

Den samfundsøkonomiske studieretning

På den samfundsøkonomiske studieretning kombineres forståelse af menneskelige og sociale dynamikker med præcise, analytiske værktøjer. Matematikken tilbyder logiske og kvantitative metoder til at løse problemer i samspillet med andre fag, mens samfundsfag giver indsigt i komplekse sociale, økonomiske og politiske spørgsmål.

Så hvis du ønsker en dybere forståelse af verden og evnen til at anvende data og modeller til at finde løsninger på samfundets udfordringer, er denne studieretning måske noget for dig.

Kort fortalt vil du

  • analysere de politiske beslutninger, som former samfundsøkonomien og påvirker de mennesker, der lever i samfundet.
  • arbejde med international politik (dvs. forholdet mellem stater, krig og fred), hvordan verdensøkonomien udvikler sig, og hvordan samfund forandrer sig.
  • arbejde med sociologiske områder såsom integration, sundhed og fattigdom, hvor matematikken bruges til at udregne og bearbejde de data, som de samfundsfaglige vurderinger bygger på.
  • lære at arbejde systematisk og at tænke kritisk og få værktøjer til at løse komplekse problemstillinger.

Studierejsen

Studierejsen kan gå til en europæisk storby, fx London, Rom eller Bruxelles, hvor vi vil besøge ambassaden og virksomheder for at høre om, hvordan det er at drive forretning i et andet land med en anden kultur og andre love.

Ud fra aktuelle problemstillinger i landet vil vi undersøge, om der er forskel i holdningen til den aktuelle problemstilling blandt forskellige grupper i landet ved hjælp af statistiske undersøgelser. Eksempler på sådanne undersøgelser kunne være befolkningens holdning til globalisering, krigen i Ukraine eller EU.

Og så vil vi selvfølgelig se, hvad byen ellers byder på og blive klogere på kulturen og samfundet.

Emner og temaer

  • Økonomisk ulighed og sundhed. Har din økonomi indflydelse på din sundhed? Hvor sunde er danskerne? Har vi ligeløn i Danmark?
  • Integration – Hvorfor er integration vigtig? Hvordan går det med integrationen i Danmark?
  • Valg – herunder danske og udenlandske valg. Hvad kan påvirke resultatet af et valg? Hvordan forsøger nyhedsmedier at forudsige resultatet af valget? Hvilken betydning får resultatet af valget for samfundet? Hvordan fordeles mandaterne?
  • Hvorfor invaderer Rusland Ukraine? Hvorfor har det betydning for Danmark, hvem der er præsident i USA? Hvad betyder EU for Danmark?

Adgang til videregående uddannelser

HUSK AT TILVÆLGE DINE VALGFAG SAMT 2. FREMMEDSPROG, NÅR DU HAR KLIKKET DIG IND PÅ ADGANGSKORTET!

Studieretningsfag

Samfundsfag A

Matematik A

Obligatoriske fag

Dansk A

Historie A

2. fremmedsprog

Oldtidskundskab C

Religion C

Idræt C

Fysik C

Biologi C

Kemi C

Engelsk B

Kunstnerisk fag C

Naturvidenskabeligt grundforløb

Almen sprogforståelse

Valgfag

Naturvidenskabeligt fag B

C, B eller A

C