(+45) 64 41 22 72 mail@middelfart-gym.dk

Studieretninger - samfundsvidenskab

Globalt udsyn – i en engelsksproget verden

Denne studieretning er for dig der ønsker globalt udsyn. Med engelsk og samfundsfag på A-niveau får du to fag, som du ikke kan undgå at bruge til noget efter gymnasiet. Her kombinerer du gode kundskaber i det globale kommunikationssprog engelsk med en samfundsfaglig viden, der sætter dig i stand til at forstå, hvad der foregår i en omskiftelig verden med nye muligheder og trusler – i Danmark, Europa og globalt.

Kort fortalt vil du

  • komme tæt på kultur, samfund, sprog og identitet i engelsksprogede lande gennem arbejde med tekster, film og musik.
  • komme til at arbejde intensivt og kreativt med både mundtlig og skriftlig kommunikation på engelsk
  • komme til at arbejde med international politik (dvs. forholdet mellem stater, krig og fred), hvordan verdensøkonomien udvikler sig, og hvordan samfund forandrer sig – ofte som en konflikt mellem traditionelle og mere moderne livsformer.

Studierejsen

Studierejsen i 2.g. går til en europæisk storby som f.eks. Edinburgh, Dublin, Manchester eller Bruxelles, hvor fokus er samfundsforhold, kultur, identitet og sprog.

Vælger du studieretningen som GLOBAL linie går studierejsen 14 dage til Ghana i Vestafrika, et fredeligt land på et turbulent kontinent. Afrika kommer til at præge vores fremtid: I 2025 er hver fjerde verdensborger afrikaner. Her får du kendskab til samfund og kultur i et engelsktalende afrikansk land, som gennemgår en spændende udvikling i disse år.

Emner og temaer

USAs position i verden. I mange år har USA været den dominerende stormagt i verden, og det afspejles i amerikansk kultur og selvforståelse. Men nu udfordres USA af andre stormagter, især Kina. Hvad er det for en verden, vi ser ind i, og vil USA og Vesten kunne fastholde sin dominerende position?

Køn og ligestilling. Der er forskellige kønsroller og normer både i Danmark og i andre lande. Hvordan går det med ligestillingen i Danmark og ude i verden, og hvordan kommer det til at præge dine livsmuligheder og din fremtid?

Ulighed. I mange lande i verden er der stor ulighed, og også i Danmark vokser uligheden. Hvad betyder det for et samfund og for de mennesker, der bor i det og deres indbyrdes forhold?

Migration og integration. Storbritannien er et multikulturelt samfund præget af indvandring fra de tidligere britiske kolonier siden 2. Verdenskrig. Hvordan håndteres møder og konflikter mellem forskellige kulturer i Storbritannien sammenlignet med Danmark?

Adgang til videregående uddannelser

HUSK AT TILVÆLGE DINE VALGFAG SAMT 2. FREMMEDSPROG, NÅR DU HAR KLIKKET DIG IND PÅ ADGANGSKORTET!

Studieretningsfag

Samfundsfag A

Engelsk A

Obligatoriske fag

Dansk A

Historie A

2. fremmedsprog

Oldtidskundskab C

Religion C

Idræt C

Fysik C

Biologi C

Naturgeografi C

Matematik B

Kunstnerisk fag C

Naturvidenskabeligt grundforløb

Almen sprogforståelse

Valgfag

Naturvidenskabeligt fag B

C, B eller A

C